Italiaanse auteur Edoardo Sanguineti (79) overleden

De Italiaanse dichter/schrijver Edoardo Sanguineti is vandaag op 79-jarige leeftijd overleden, in een ziekenhuis in zijn geboortestad Genua. Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA. Sanguineti wordt beschouwd als een van de grondleggers van de Gruppo 63, een experimentele schrijversbeweging waartoe ook Umberto Eco behoorde. Van 1979 tot 1983 zat Sanguineti voor de communistische partij PCI in het Italiaanse parlement. Tot zijn prozawerk behoort Capriccio italiano (1963), Il Giuoco dell*Oca (1967) en Smorfie (2007). Hij vertaalde ook werk van Joyce en Molière in het Italiaans en had een universitaire loopbaan. Op jonge leeftijd werd Sanguineti per abuis gediagnosticeerd met een hartafwijking, een gegeven dat regelmatig in zijn oeuvre terugkeert. 

Tags: Poëzie, Obituaries
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening