'Ghostbusters' tegen besparingen in New Yorkse bibliotheek

De openbare bibliotheken in New York worden geconfronteerd met de grootste besparingsrondes uit hun geschiedenis. Zowat 37 miljoen dollar bezuinigingen zouden ervoor zorgen dat tien bibliotheken de deuren moeten sluiten. Verder zou het ook betekenen dat de openingsuren van de overblijvende afdelingen drastisch beperkt worden en er 736 personeelsleden moeten sneuvelen. De protesten tegen de bezuinigingen nemen hand over hand toe. Om de aandacht te vestigen op de financiële noden en problemen van de New York Public Library heeft men nu ook 'ghostbusters' ingeschakeld in een filmpje dat de Don't Close the Book Campaign van de NYPL moet ondersteunen. Het speelt zich af in de 100-jaar oude Reading Room van de NYPL. (Zie The Guardian).

 

 

Tags: Bibliotheken
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening