Van Ransbeek en Roggeman bekroond met Letterkundeprijs Vlaamse Provincies

Auteurs Roger Van Ransbeek en Willy Roggeman zijn de laureaten van de Prijs voor Letterkunde van de Vlaamse Provincies 2009, zo meldt De Morgen. Beide auteurs ontvangen dankzij de bekroning 4.957 euro.
Van Ransbeek schreef het toneelstuk Is daar iemand? in 2008 voor het Raamtheater. De auteur is bekend als scenarist voor de VRT en als leverancier van ettelijke toneelstukken voor vooral het amateurtoneel. 

Ook in 2008 verscheen Cadenas van Roggeman bij Het Balanseer. De jury sprak van een "doorgecomponeerd gedicht."

De jury's voor beide prijzen werden telkens voorgezeten door Ludo Helsen, gedupteerde van de provincie Antwerpen. De deputaties van de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen hebben voor de prijzen het voorstel van de interprovinciale jury gevolgd. 

Tags: Literaire prijzen, Poëzie, Theater, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-05-2010
Verwante berichten
Reacties

Ik ben zeer tevreden dat Willy Roggeman bekroond is door een Vlaamse overheid. Of hij daar zelf veel behoefte aan heeft weet ik niet. Hij heeft sinds de jaren '50 een indrukwekkend oeuvre bij elkaar geschreven. Wat hiervan is gepubliceerd lees ik sinds 35 jaar. Vergeet naast 'Cadenas' zeker ook niet 'Betoverende Katastrofe' en 'Practicum of het steriele schrijven'. Roggeman verdient eigenlijk een échte grote prijs als bekroning voor zijn hele artistieke 'carrière'. Ludwig Boons.

geplaatst door Ludwig Boons op zondag 23 mei 2010 om 23u00
Geef uw mening