Wimbledon schakelt toernooidichter in

Het prestigieuze tennistoernooi Wimbledon, dat dit jaar plaatsvindt van 21 juni tot 4 juli, heeft Matt Harvey officieel aangesteld tot 'toernooidichter'. Hij moet "het parfum van 's werelds belangrijkste toernooi vatten", zo meldde de organisatie die met het aanstellen van een officiële dichter onder meer de Poet Laureate wil navolgen.
Matt Harvey, die regelmatig meewerkt aan het radioprogramma Saturday Live op BBC 4, zal elke competitiedag een gedicht schrijven en dat online publiceren op blog, twitter en facebook. Harvey schreef al eerder over de Britse tennisser Andy Murray een gedicht. Nu zal hij zich laten inspireren door alle mogelijke Wimbledononderwerpen, van Cliff Richard en ballenjongens over tennisrackets tot de traditionele aardbeien met slagroom. Bovendien zal hij zijn gedichten voordragen aan de mensen die aanschuiven in de wachtrijen. 'Ik ben echt vereerd, en ook wel wat zenuwachtig. Ik ben me er goed van bewust dat het de enige keer zal zijn dat ik in iets de eerste ben op Wimbledon," aldus de kersverse toernooidichter die al een eerste gedicht, Grandest of Slams, schreef. "There's one word for tennis and that one word is/Wimbledon" luidt het daarin niet zonder enig chauvinisme. Het was Honor Godfrey van het Wimbledon Lawn Tennis Museum, gevestigd op de heilige tennisgronden, die met het idee op de proppen kwam. Zie onder meer The Times en BBC.

Tags: Boekencuriosa, Poëzie, Britse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 19-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening