'Massa-instructiewapen' verspreidt leesvoer in Argentijnse straten

De Argentijnse jonge kunstenaar Raul Lemesoff doorkruist dezer dagen de straten van Buenos Aires en andere grote steden met een merkwaardige tank die is volgestouwd met boeken. Zijn "massa-instructiewapen" offreert gratis boeken aan al wie daar tuk op is.

De Ford Falcon, waarmee hij voor zijn boekenmissie opereert, is in Argentinië beladen met donkere symboliek. Met een dergelijke vrachtwagen pakte het Argentijnse militaire regime tussen 1976 en 1983 zijn opposanten op en werden ze vervolgens naar de gevangenis overbracht, waar ze vaak gemarteld werden.  Lemesoff geeft de tank nu een compleet andere bestemming, met een educatieve missie. "Het doel van dit massa-instructiewapen is de bewustmaking om zich te cultiveren en bij te dragen aan de vrede door middel van de literatuur", zo klinkt het hooggestemd. Vanop zijn tank spreekt de kunstenaar de passanten aan en peilt hij naar hun leesbehoeften, waarna hij hen helpt met hun keuze. Maar niet iedereen blijkt te geloven dat zijn aanbod gratis is. Lemessof bevoorraadt zijn leestank in de rijkere kwartieren en trekt er dan mee naar de armere wijken.

  

Tags: Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-05-2010 om 12:12
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening