Gunter Wallraff beroofd van manuscript en documenten in Barcelona

De Duitse schrijver Günter Wallraff is in Barcelona bestolen van een boekentas vol gevoelig materiaal, zo melden diverse media. De schrijver en journalist is onder meer een boekmanuscript, aantekeningen en briefwisseling kwijt. De 67-jarige Keulse schrijver, die wereldfaam verwierf met (Ik)Ali en als undercoverjournalist furore maakte, zat met zijn vertaler in een café in Barcelona, toen een man hem op een agressieve manier benaderde. Een handlanger griste snel de tas van Walraff weg en samen gingen de dieven er vandoor. Het gaat voornamelijk om originele documenten. Wallraff maakte vanwege privacyredenen geen kopieën. "In die tas zit alles wat ik nodig heb", aldus de schrijver. Hij heeft nu een beloning uitgeloofd om de documenten terug te vinden en deed ook een oproep in de Spaanse kranten.

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening