'In het huis van de dichter' van Jan Brokken krijgt verfilming

Er komt binnenkort een verfilming van het boek In het huis van de dichter van Jan Brokken. NFI Producties en regisseur Sander Burger  gaan  dit  voor hun rekening nemen. Het boek handelt over Brokkens vriendschap met de pianist Youri Egorov. Het Nederlands Fonds voor de Film heeft ontwikkelingssteun aan het project verleend, meldt uitgeverij Atlas.

In 1976 ontvluchtte Youri Egorov de Sovjet-Unie, datzelfde jaar vestigde hij zich in Amsterdam. De eigenzinnige pianist leidde een rebels bestaan. Zowel in Europa als in de VS en Japan maakte hij diepe indruk met zijn poëtische vertolkingen. Het afscheid van zijn familie en van Rusland viel Egorov zwaar. Jan Brokken maakte zijn vertwijfeling van dichtbij mee. In het huis van de dichter kreeg een prima pers. Maarten 't Hart noemde het "een zeldzaam geslaagd meesterwerk." Van het boek zijn verschillende vertalingen in voorbereiding. Youri Egorov overleed in 1988 aan de gevolgen van aids. Hij werd slechts 33 jaar.

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij debuteerde met De provincie en schreef onder andere De blinde passagiers, Jungle Rudy, De droevige kampioen en Mijn kleine waanzin. Diverse van zijn romans zijn vertaald en verfilmd.

Tags: Nederlandse literatuur, Boek en film
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening