Boekenfreak verkoopt noodgedwongen grootste deel van zijn collectie

De Nederlandse boekenfreak Hans Bauer, die vorig jaar van de rechter het bevel kreeg zijn boekenverzameling drastisch uit te dunnen, heeft een eerste boekenverkoop georganiseerd. Dat moest hij doen om in zijn huurwoning in Groningen te kunnen blijven. Het was de eigenaar van de woning, woningcorporatie Patrimonium, die naar de rechter was gestapt. Zij oordeelde dat de situatie in het huis van Bauer onleefbaar en brandgevaarlijk was. De rechter gaf de woningcorporatie gelijk. Bauer zal (mag?) naar eigen zeggen vijfduizend boeken houden. Bauer kreeg ondertussen de bijnaam 'Boekito'. Zie ons vorige bericht en Literatuurlog.

 

Tags: Boekencuriosa
Geplaatst door Hans Cottyn op 27-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening