PCM Uitgevers volgens rechter schuldig aan wanbeleid

De raad van bestuur en de raad van commissarissen van mediaconcern PCM Uitgevers hebben zich van 2004 tot en met 2007 volgens een Nederlandse rechter schuldig gemaakt aan wanbeleid, zo meldt NRC Handelsblad. De strategie van de uitgever faalde en het toezicht was onvoldoende. Die uitspraak deed de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam vanochtend. Daarmee kregen de aanklagers, de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en vakbond FNV Kiem, gelijk. Tussen 2004 en 2007 was de Britse investeringsmaatschappij Apax de grootste aandeelhouder van PCM Uitgevers. Met de uitspraak van de rechter vandaag kunnen beslissingen die tijdens de aandeelhoudersvergaderingen toen zijn goedgekeurd nu worden teruggedraaid.

Vorig jaar nam De Persgroep PCM Uitgevers over, waarna de boekenafdeling tussen verschillende andere spelers van het boekenvak werd opgedeeld. WPG Uitgevers nam de onderdelen A.W. Bruna en Standaard Uitgeverij over. Onder Standaard Uitgeverij ressorteert een ruim fonds non-fictie, strips en jeugdliteratuur, maar ook Meulenhoff/Manteau en Manteau. Lannoo nam De Boekerij (populaire fictie), Meulenhoff (literatuur), Het Spectrum (non-fictie) en Unieboek (met onder meer als paradepaardje Stephenie ‘Twilight' Meyer) in handen. Zie onze vorige berichten.

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Hans Cottyn op 27-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening