Amerikaanse auteur Jeffery Deaver mag volgende James Bond-boek schrijven

De Amerikaanse thrillerschrijver  Jeffery Deaver is de volgende auteur die is uitverkoren om een vervolg te fabriceren op de James Bond-verhalen van Ian Fleming, zo meldt The Guardian. Deaver, die zijn bekendheid vergaarde met onder meer The Bone Collector en The Stone Monkey, heeft daartoe de opdracht gekregen van de erven-Fleming. Het te schrijven boek heeft vooralsnog geen titel, maar zou zich wel afspelen in het heden. Volgens Deaver zal hij 007 langs "drie à vier exotische locaties rond de wereldbol" leiden. De nieuwe Bond moet verschijnen in mei 2011. Deaver beloofde ook dat hij "de persona van Bond, zoals Fleming hem creëerde, zal behouden en dat ook de unieke toon en het handelsmerk van de auteur gevrijwaard blijft."

De erven-Fleming kwamen uit bij Deaver nadat hij zich lovend had uitgelaten over de Bondverhalen tijdens zijn dankrede voor de Ian Fleming Steel Dagger Award.

Volgens zijn uitgever Hodder & Stoughton zal Deaver volkomen recht doen aan Bond: "Hij is Amerikaan, maar hij kent Fleming & Bond van haver tot gort en hij heeft ook een Europese gevoeligheid." De hoop op florissante verkoopcijfers is alvast gewettigd. Devil May Care, de recente geautoriseerde sequel die de Britse auteur Sebastian Faulks maakte ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Flemings geboorte (zie hier), was Penguins snelst verkopende hardback-fictieboek ooit. De veertien James Bondverhalen van Fleming zelf gingen wereldwijd meer dan 100 miljoen keer over de toonbank.

Eerder schreven ook Kingsley Amis en John Gardner reprises van Bondverhalen, die voortborduurden op de verhalen die Ian Fleming zelf tussen 1953 en 1966 neerpende.

Deaver zelf verkocht wereldwijd 20 miljoen thrillers. Een van de succesvolste, The Bone Collector, kreeg een verfilming met Denzel Washington en Angelina Jolie in de hoofdrollen.

Tags: Klassiekers
Geplaatst door Dirk Leyman op 28-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening