Nederlandse boekenverkoop weerstaat recessie, e-boek speelt bescheiden rol

De Nederlandse boekhandel heeft de economische crisis vorig jaar goed verwerkt, zo blijkt uit cijfers van de Koninklijke Nederlandse Boekverkopersbond. De boekhandel kon het afgelopen jaar een bescheiden positief resultaat realiseren: de verkoop van boeken steeg in 2009 met 0,2 procent in vergelijking met 2008.

Opmerkelijk is dat de cijfers allerminst toelaten om van een doorbraak van het e-boek te spreken, terwijl nochtans veel waarnemers die term in de mond namen. Het e-boek speelde een kleine rol in de totaalomzet van boekenverkoop. Naar schatting zijn vorig jaar 110.000 e-boeken en 37.000 e-readers verkocht, tegenover 49 miljoen papieren boeken met een totale omzet van 642 miljoen euro, meldt de Boekverkopersbond.

De cijfers stemmen tot tevredenheid, te meer de andere branches in de detailhandel hun omzet met 4,9 procent zagen dalen, bij de non-food-branches zelfs met gemiddeld 7 procent. Zie de berichtgeving bij Het Parool. (foto: boekhandel Selexyz in Maastricht)

Tags: Boekhandel
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening