Paleis voor Schone Kunsten gaat samenwerken met Frankfurter Buchmesse

Het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten gaat een samenwerking aan met de Frankfurter Buchmesse. Een eerste uitvloeisel van dit partnership is de organisatie van het internationale symposium in BOZAR, Lecturas de la Memoria - The Culture of Memory over het recente Argentijnse verleden, op 20 en 21 mei 2010. Tijdens het symposium wordt immers officieel bekendgemaakt dat Argentinië het gastland is op de volgende Frankfurter Buchmesse, die plaatsvindt tussen 6 en 10 oktober. Het symposium wil inzage bieden in "het duistere verleden van de Argentijnse cultuur." Schrijvers, intellectuelen en bibliothacarissen belichten "de militaire dictatuur van de jaren 1976-1983, politieke repressie en schendingen van de mensenrechten en ballingschap". Die eisen in Argentinië tot op heden hun tol, met de 30.000 'desaparecidos' (vermisten) die de Argentijnse samenleving in haar ziel troffen. De Frankfurter Buchmesse is de grootste boekenbeurs ter wereld, met meer dan 7000 standhouders uit 100 landen. Ze organiseert ook de deelname van Duitse uitgevers aan meer dan 25 internationale boekenbeurzen en is ook al partner van de Cape Town Book Fair in Zuid-Afrika en de Abu Dhabi International Book Fair.

De bedoeling van de samenwerking tussen het PSK en de Frankfurter Buchmesse is om "samen het belang van cultuur en de samenwerking tussen culturele instellingen in de EU te onderlijnen en te versterken."

Tags: Literaire evenementen, Wereldliteratuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening