Richard Powers te gast bij Stichting Lezen

De Amerikaanse auteur Richard Powers (°1957) houdt op 27 mei de jaarlijkse lezing van Stichting Lezen in de Gentse Vooruit. Powers is de auteur van Het zingen van de tijd, De Echomaker en het pas verschenen Gen voor geluk. Sinds The Goldbug Variations (De dubbele helix van het verlangen, 1993), voltooid toen Powers nog in Nederland woonde, staat hij bekend als een van de godfathers van de encyclopedische roman. Wetenschap, techniek en virtual reality, maar ook liefde, muziek en Amerikaanse geschiedenis zijn de grote thema's van zijn werk.

Aan Powers is gevraagd om in te gaan op vragen als: wat is de rol van het geschreven woord in onze samenleving? waarom houden boeken stand in een tijdperk van sociale netwerken? Veranderen onze leesgewoonten?

Als antwoord schreef Powers een verhaal dat hij zelf voorleest. Daarna volgt een gesprek met Annelies Beck. De lezing van Stichting Lezen vindt plaats op donderdag 27 mei om 20.00 uur in de Vooruit. De toegang is gratis, reserveren kan via delezing@stichtinglezen.be. Eerder werd de lezing al verzorgd door onder meer Alberto Manguel.

De dag voordien, op woensdag 26 mei, is Powers om 20.30 uur te gast in literatuurhuis Passa Porta in Brussel op uitnodiging van Het beschrijf. Daar gaat hij met Jean-Jacques Cassiman in gesprek over zijn nieuwste boek Gen voor geluk.

Tags: Amerikaanse literatuur, Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-05-2010 om 09:00
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening