Stad Antwerpen zet mee schouders onder opvolger 'Andere Boek'

De Stad Antwerpen is bereid mee de schouders te zetten onder de opvolger van Het Andere Boek. De Antwerpse Cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) heeft  vanmiddag, in de marge van de presentatie van het Elsschotfestival De Stad van Elsschot, de hoop uitgedrukt dat Het Andere Boek, dat begin februari na 33 edities abrupt zijn stopzetting aankondigde, wel degelijk een opvolger krijgt.

"Als de plannen concreet worden, dan staan wij klaar om het nieuwe project fors te ondersteunen", zo verklaarde Heylen. "Wij gaan zelf niet de organisatie op ons nemen, maar willen wel nu waar nodig het overleg ‘lijmen'. We gaan het ook bekijken in het geheel van het Antwerpse letterenbeleid. Voor de zomer zou er duidelijkheid moeten zijn over de concrete plannen."

Michaël Vandebril van Antwerpen Boekenstad is ook bij het overleg betrokken voor een 'nieuw' Andere Boek, dat zich meer op de non-fictie zou richten. Hij vertelde ons dat een werkgroep (met daarin onder meer Chris Boudewijns van WPG en Vrijdag-uitgever Rudy Vanschoonbeek) momenteel een businessplan uitdoktert. "Als dat haalbaar blijkt, dan zijn we al een stap verder." Boekhandel De Groene Waterman is niet langer de trekker, maar blijft wél een van de partners. Ook kunstencentrum Villanella heeft zou interesse hebben om het auteursprogrammaluik mee in te vullen, aldus nog Vandebril.

Zoals eerder gemeld bleek op een overlegvergadering begin maart dat er zowel bij uitgevers, vroegere partners als De Groene Waterman en Mo+ Magazine en een groep vrijwilligers "grote bereidheid" bestaat om met een nieuwe formule en naam een doorstart te maken. Bovendien zal het evenement opnieuw in Antwerpen plaatsvinden. In 2010 het nieuwe gebeuren op poten zetten zou niet meer haalbaar zijn, maar het was wél de bedoeling om in 2011 alles op de rails te hebben (zie dit bericht).(foto: Zuiderpershuis, waar Het Andere Boek de voorbije jaren plaatsvond).

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-05-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening