Amerikaanse auteur William Styron twittert van over het graf

Komen er binnenkort niet langer bundels uit met de Verzamelde Brieven van een auteur, maar wel met zijn Verzamelde Tweets? Verre van denkbeeldig, zo vermoedt de Wall Street Journal, nu blijkt dat auteurs ook al van over het graf beginnen te twitteren.

Uitgever Open Road startte onlangs in ieder geval een Twitter-account voor de Amerikaanse auteur William Styron, die in 2006 overleed. Intussen worden we al ruim een week vergast op tweets van de schrijver van Sophie's Choice en Lie Down in Darkness. Zo meldt hij ons: "Look, there's only one person a writer should listen to...It's not any damn critic. It's the reader. - Styron."

Styron overleed begin november 2006. Volgens een woordvoerder van Open Road is de Twitter-account geopend met toestemming van de familie, om de e-bookversie van acht Styron-titels te promoten, waaronder The Confessions of Nat Turner. De uitgeverij maakte ook interviews met Styrons weduwe Rose en werkte samen met de Duke Library voor het ontsluiten van zijn archief.

De auteur (1925-2006) gold als een van de laatsten die naadloos in de traditie van Faulkner, Steinbeck en Hemingway werkte. Styron was niet onomstreden. The confessions of Nat Turner (1967) kreeg het verwijt een racistische inslag te hebben. Nat Turner gaat over de bloedige Amerikaanse slavenopstand van 1831. Het boek ontving in 1968 de Pulitzer Prize.

Eerder al openden Samuel Pepys en George Orwell postuum een blog, waarop fragmenten uit hun dagboeken te lezen zijn.

Tags: Amerikaanse literatuur, Digitalisering
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-05-2010 om 00:00
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening