Gerrit Komrij opent tweede Felix Poetry Festival

Op woensdag 16 en donderdag 17 juni pakt Antwerpen uit met de tweede editie van het Felix Poetry festival, een initiatief van Antwerpen Boekenstad i.s.m. Poetry International. Telkens, zo wordt aangekondigd, krijgen we "het beste uit de binnen- en buitenlandse poëzie" voorgeschoteld.

Gerrit Komrij, die onlangs nog de nieuwste poëzie oplijstte in de bloemlezing De 21ste eeuw in 185 gedichten opent dag één. Ester Naomi Perquin en Delphine Lecompte, die beiden prominent figureren in die bloemlezing dragen voor uit hun werk. Het Franse collectief Poesie is not dead brengt geruggensteund door de dichters Charl-Pierre Naudé, Laurence Vielle, Jean-Pierre Verheggen en Han van der Vegt een symbiose tussen poëzie, muziek en video. Poetry International Rotterdam stuurt de Japanse Hiromi Ito en de Spaanse dichter Antonio Gamoneda naar het gebeuren. Tot slot noodt schrijver en performer Elvis Peeters met zijn groep De Legende ten dans.

Op donderdag 17 juni demonstreert Dimitri Antonissen met een powerpointpresentatie hoe hij zijn Stiftgedichten (afbeelding) creëert. Alfred Schaffer zal voorlezen uit Kooi. Uit de Verenigde Staten komt Kaïn the Poet, dichter en stichtend lid van The Last Poets waarna "one-love rebel music"-pionier Babar Luck het podium bestormt. Daarna laat Roosbeef, geassisteerd door het Zesde Metaal, het publiek kennismaken met haar in Nederland bejubelde debuutplaat Ze willen wel je hond aaien maar niet met je praten. Met stadsdichter Peter Holvoet-Hanssen achter de draaitafels sluit het festival dansbaar af.

Tags: Literaire evenementen, Poëzie
Geplaatst door Johan Eeckhout op 12-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening