Dichteres Ester Naomi Perquin ontvangt Anna Blaman Prijs

De Nederlandse dichteres Ester Naomi Perquin (1980) heeft de Anna Blaman Prijs 2010 toegekend gekregen, zo heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds bekend gemaakt.

Perquin publiceerde onder meer gedichten in de tijdschriften de Tweede Ronde, Tirade en Het Liegend Konijn (waarvan ze later ook de Debuutprijs Het Liegend Konijn zou krijgen). Ze debuteerde in 2007 met de bundel Servetten halfstok. In 2008 verscheen de bundel Namens de ander. "In haar werk draagt rust onrust in zich en komt onrust tot rust door verkenning. Vaak is ze geestig, soms koel en afstandelijk. Bijna altijd toont ze zich zeer bewust van haar gereedschap, de woorden", aldus de jury. Perquin kreeg eerder ook al de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs 2009. De Anna Blaman Prijs werd in 1965 ingesteld door de Rotterdamse afdeling van het Anjerfonds, voorloper van het Prins Bernhard Cultuurfonds, met als opzet "de creatieve kunst in Rotterdam te stimuleren." Enkel schrijvers die wonen of werken in Rotterdam of er nauw mee verbonden zijn, komen in aanmerking voor de prijs. Zie de berichtgeving bij onder meer Nu.nl. (foto: Ons Erfdeel)

Tags: Poëzie, Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening