Papierman(d) - aflevering 90

De hapjespan met literaire links van de afgelopen dagen:

 

** Jeroen Brouwers werkt aan een roman en het negende deel in de reeks Feuilletons, zo leren we van de toekenningen van het Nederlandse Letterenfonds.

** De Vlaamse auteurs en uitgevers zijn het eens over een modelcontract, zo laat de Vlaamse Auteursvereniging in de nieuwsbrief weten. Het modelcontract zal "in de loop van juni - met enige vertraging" op de website geplaatst worden. Het Vlaams Fonds voor de Letteren zal het contract voortaan als een van de voorwaarden voor het toekennen van beurzen gebruiken.

** Geoffrey Hill (foto) is verkozen tot 'Professor of Poetry' van de Oxford University, een uitermate gegeerd ambt. (The Telegraph)

**Knack stelde een portrettengalerij samen van vijftig aan alcohol en andere drugs verslaafde schrijvers. Onder hen: Françoise Sagan, Simon Vinkenoog, James Joyce, Sinclair Lewis, Joseph Roth...

** De Mexicaanse schrijver en activisit Carlos Monsivais is overleden. (The Washington Post)

** Het Van Gogh Museum en het Huygens Instituut-KNAW won de Grand Prix van de European Heritage Awards in de categorie research voor het Van Gogh Brievenproject.

** De Portugezen zwaaien massaal Nobelprijswinnaar José Saramago uit. President Anibal Cavaco Silva, geen vriend van de schrijver, onderbreekt er alvast zijn vakantie niet voor. (ANP)

** Een manuscript van Mark Twain wordt geveild voor 196.000 euro. A Family Sketch is opgedragen aan zijn dochter Olivia 'Suzy' Clemens en gaat over Twains jeugd en zijn familie. (Trouw)

** Een in 1998 in Durham gestolen Shakespeare Folio mag getuigen in de rechtszaak tegen de vermoedelijke ontvreemder ervan, Raymond Scott. (The Independent)

** Een portret van Multatuli, "einer der berühmtesten Vergessenen" in de Oostenrijkse krant Der Standard.

** Die Zeit over het nieuwe boek van Christa Wolf - decennia na datum en tegen wil en dank nog steeds DDR-schrijfster.

** De Duitse paperback, in de gedaante van Rowohlts rororo's, bestaat zestig jaar. (Deutsche Welle)

** Penguin vernietigt een uitgave van Lolita omdat het voorwoord van de door Nabokov bedachte bezorger John Ray erin was 'weggevallen'. (The Bookseller)

** De bètaversie van Meldpunttaal.nl is online. Op de site "werken taalgebruikers en onderzoekers samen om alle ontwikkelingen rond de Nederlandse taal vast te leggen".

** Een profiel van Gerbrand Bakker, winnaar van de International Impac Dublin Award, in The Irish Times.

** Ten slotte, nog een nuttig instructiefilmpje:

 

Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening