Nieuwe roman van Michel Houellebecq verschijnt in september

De Franse topauteur en aartsprovocateur Michel Houellebecq publiceert begin september een nieuwe roman bij zijn vaste uitgever Flammarion, zo meldt het Franse weekblad L'Express. Houellebecq levert het manuscript eind juni binnen, de roman zal in een eerste druk meteen op 100.000 exemplaren verschijnen. Het boek zou opnieuw veel meer aansluiten bij de vlijmscherpe sociale en maatschappelijke diagnoses, waarmee hij hoge toppen scheerde in Elementaire deeltjes (1998) en Platform (2002). De sciencefictionelementen uit La possibilité d'une île (2005) zouden ditmaal achterwege blijven. Al eerder gingen de geruchten dat Houellebecq terug aan een roman aan het werk was. Houellebecqs laatste literaire wapenfeit was het goed onthaalde brievenboek Publieke vijanden dat hij samen schreef met de Franse filosoof Bernard-Henri Lévy. Zijn eigen, bijzonder slome verfilming van La possibilité d'une île in 2008 flopte glorieus aan de kassa's en werd bijna weggehoond door de kritiek. (foto: The Independent)

Tags: Franse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-06-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening