'Toilet J.D. Salinger' op eBay te koop voor 1 miljoen dollar

De wc-pot van J.D. Salinger staat te koop op de veilingwebsite eBay, zo meldt Los Angeles Times. Een grap? Neen, toch niet, zo blijkt uit diverse bronnen. Het sanitaire meubel is afkomstig van de voormalige woning van de schrijver van The Catcher in the Rye in Cornish, New Hampshire. Het werd aan de huidige aanbieder verkocht door het echtpaar Littlefield dat het huis van de in januari overleden auteur-kluizenaar kocht. Liefhebbers die het watercloset aanschaffen, krijgen er een brief van Joan Littlefield bij waarin de authenticiteit ervan wordt gegarandeerd.

De vraagprijs bedraagt een van de pot gerukte 1 miljoen dollar, maar Rick Kohl van webuytreasure.com staat open voor alle "redelijke aanbiedingen". De veiling loopt af op 4 september en voorlopig zijn er 14 bieders. Het wc uit 1962 komt zonder bril en deksel en is bovendien "nog niet schoongemaakt". Voorlopig moet het met de schrijversparafernalia dus niet veel gekker worden.

Tags: Boekencuriosa
Geplaatst door Hans Cottyn op 18-08-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening