Kurt Vonnegut wordt herdacht met Memorial Library

Drie jaar na de dood van de Amerikaanse cultschrijver Kurt Vonnegut opent in Indianapolis een herdenkingsbibliotheek zijn deuren. De Kurt Vonnegut Memorial Library, die officieel wordt ingehuldigd in november, is deels opgevat als museum en deels als bibliotheek. Ze zal leven en werk van de auteur van Slaughterhouse Five uitgebreid belichten, zo meldt AP. Vonnegut overleed in 2007 aan de gevolgen van een hersenletsel na een val.

De oprichtster van het museum Julia Whitehead kondigt aan dat het museum een replica zal bevatten van zijn schrijversstudio, evenals een kunstgalerij waarin Vonneguts pentekeningen te bekijken zijn en - het kon niet missen - een geschenkenwinkeltje met Vonnegutparafernalia.

De collectie van de bibliotheek zal dan weer Vonneguts medailles uit de Tweede Wereldoorlog herbergen, evenals gesigneerde eerste edities van zijn werk. Vonneguts oudste dochter schenkt  op haar beurt een doos met afwijzingsbrieven van uitgevers, die haar vader moest incasseren lang voor hij literaire successen boekte.

Vonnegut, die romans, toneelstukken, essays en korte fictie schreef, is vooral befaamd gebleven voor Slaughterhouse Five (1969) waarin hij op een absurdistische, geheel onorthodoxe wijze zijn ervaringen tijdens het geallieerde bombardement op Dresden verwerkte. Vonnegut verbleef er als krijgsgevangene in een slachthuis en was een van de zeven Amerikanen die het bombardement overleefde.

Tags: Amerikaanse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-08-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening