Vriendin Stieg Larsson wil laatste manuscript niet meer vrijgeven

Eva Gabrielsson, de vriendin van wijlen Stieg Larsson, heeft aangekondigd dat ze zijn ongepubliceerde manuscript, met een aanzet tot het vierde deel van de Millennium-trilogie, niet zal uitbrengen. Als reden geeft ze op dat Larsson zélf ontevreden zou zijn geweest met de manier waarop zijn Millennium-trilogie is behandeld. Gabrielsson, die 32 jaar lang Larssons partner was, zegt dat hij niet opgetogen kon zijn met de gewijzigde titel van het eerste deel van de trilogie. Internationaal is die omgezet van Men Who Hate Women in The Girl with The Dragon Tattoo. "Het thema van de drie boeken is de vernedering van vrouwen, en het misbruik en het geweld tegenover hen", zei ze. Gabrielsson haalde in The Daily Mirror ook uit naar Larssons familie, "die geen respect toont voor de inhoud en het werk, dat niet enkel Stieg toebehoort maar ook mij." De Millennium-trilogie vormt de inzet van een aanslepend juridisch conflict tussen Gabrielsson en de wettige erfgenamen, zijn vader Erland en broer Joakim. Gabrielsson wil het vierde boek niet laten finaliseren of uitgeven, vooraleer ze de rechten op het gehele oeuvre heeft verworven. Die zijn in het bezit van de vader en de broer, ondanks het feit dat Gabrielsson ze op haar computer heeft staan. Wereldwijd zijn intussen 32 miljoen exemplaren van de Millennium-trilogie verkocht. Zie onze ettelijke Larsson-berchten bij 'de verwante berichten'.

Tags: Polemiek
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-08-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening