Papierman(d) - aflevering 97

Korte nieuwsrubriek en leesvoer dat uw aandacht verdient, gevat in hapklare links.

 

°°Twee op de drie Britten hebben geen voet in een bibliotheek gezet tijdens het voorbije jaar, zie The Telegraph.

°°De nieuwe versie van de Kindle is een doorslaand succes, met lange wachttijden voor bestellingen en verschepingen. En iPadplanet meldt dat de Kindle e-books zestigmaal beter verkopen dan de i-Books.

°°Het kruis op het graf van de dichter Rainer Maria Rilke is verdwenen, zie Knack.

°°Interview in L'Express met Amélie Nothomb, over haar nieuwe roman Une forme de vie, waarin een obese Amerikaanse militair in Irak zijn opwachting maakt: "Je suis allergique au mépris."

°°Interview met de Frans-Marokkaanse schrijver Tahar Ben Jelloun bij Qantara.de.

°°Elsbeth Etty in NRC Boeken over de "niet heel sterke nieuwe roman" van Dimitri Verhulst: Fi-lo-soof! Te schande maak je ons!.

°°Onder de huid van de Parijzenaars, Ariejan Korteweg in de Volkskrant over Parisians van Graham Robb.

°°Het nieuwe boek van Jonathan Franzen Freedom moet in feite nog verschijnen en er is al sprake van 'overcoverage'. De vertalers werken zich intussen het pleuris.

°°De beroemdste W.F. Hermans-romans verschijnen in één band, als deel drie van het Verzameld Werk: in dit deel zijn de romans De donkere kamer van Damokles (1958) en Nooit meer slapen (1966) opgenomen. Er is een feestprogramma op 15 september in de OBA te Amsterdam, met Margriet De Moor en Abdelkader Benali.

°°De 1000ste Rainbow-pocket verschijnt en Arnon Grunbergs De Joodse Messias geniet de eer om als jubileumuitgave te fungeren, meldt Boekendingen.

°°Dédicaces, mode d'emploi, een beschouwing van Pierre Assouline op zijn blog La République des Livres.

Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening