Nieuwe affiche van Antwerpse Boekenbeurs voorgesteld

Op de Cultuurmarkt in Antwerpen, de aftrap van het Vlaamse cultuurseizoen, is de affiche van de 74ste Boekenbeurs voorgesteld, die zoals vanouds twaalf dagen lang (van zondag 31 oktober tot donderdag 11 november dit jaar) Antwerp Expo inpalmt. De affiche is dit jaar van de hand van Pieter de Poortere, bekend van de populaire tekstloze strip Boerke. De affiche verbergt enkele bekende literaire en boekgerelateerde figuren en heeft ook een zeker Ever Meulen-gehalte. 

De Poortere studeerde illustratie aan de Sint-Lucas Hogeschool in Gent. Zijn eerste album Boerke was een van de opvallendste debuutalbums van 2001. Daarnaast volgden De zichtbare man en andere verhalen, een bundeling gags die eerder in Humo verschenen, de comic KAK en Joe de Eskimo. Intussen zijn er al 6 albums van Boerke en verschijnen de boeken ook in Frankrijk bij uitgeverij Glénat.

Het programma van de  Boekenbeurs, met meer dan 200 onderdelen, wordt op dit moment nog samengesteld. Bevestigd hebben alvast twee bekende Amerikaanse ‘spannende' auteurs: Donna Leon, de gevierde misdaadauteur met een zwak voor Venetië, en Scott Turow, de grondlegger van de legal thriller. Ook de Britse Pulitzer Prizewinnaar Michael Cunningham heeft zijn komst al bevestigd. Verder is er opnieuw de Boekenverdieping: iedere dag literatuur, prijsuitreikingen, een uitgebreid Kidz-programma, vijf themadagen, mediadagen, twee leerkrachtendagen enz. Het complete programma met alle namen wordt begin oktober bekendgemaakt.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-08-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening