Tentoonstelling en boek over 'literaire roadtrip' Aad Meinderts

Afgelopen februari trok Aad Meinderts, directeur van het vernieuwde Letterkundig Museum in Den Haag, voor een opmerkelijke literaire rondreis langs honderd schrijversgraven overal ter wereld. Meinderts legde op de graven een witte roos en legde zijn ervaringen vast in woord en beeld. De 'grand tour' voerde hem door Nederland en Vlaanderen, maar bracht hem ook in onder meer Parijs en Londen. Onder de titel 'Een literaire roadtrip' brengt het museum nu een tentoonstelling over dit "vrolijk literaire avontuur vol van onverwachte ontmoetingen en bijzondere belevenissen". In Ierland eerde Meinderts Marten Toonder met een roos, en in Jeruzalem en Ghana werden respectievelijk Jacob Israël de Haan (foto) en W.G. van Focquenbroch gehuldigd. Ook Texel (Jan Wolkers) en Auvers-sur-Oise (Vincent van Gogh) werden bezocht.

De tentoonstelling is te zien vanaf zaterdagavond 4 september 2010 t/m 14 augustus 2011 en wordt begeleid door een gelijknamig boek. Ook zijn vanaf dan alle tijdens de reis gemaakte filmpjes op de website van het Letterkundig Museum te bekijken. De Dijk-zanger Huub van der Lubbe zal tijdens de Museumnacht Den Haag, op zaterdag 4 september, het eerste exemplaar van Een literaire roadtrip in ontvangst nemen. Zie ook ons vorige bericht.

Tags: Tentoonstellingen
Geplaatst door Hans Cottyn op 30-08-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening