Tweedehandsketen De Slegte waagt zich aan verkoop nieuwe boeken

De Nederlandse tweedehandsboekenketen De Slegte experimenteert volop met de verkoop van nieuwe boeken in zijn filialen. In vijf Nederlandse winkels bieden ze sinds kort een selectie van goed verkopende boeken uit de top 50 aan. Binnenkort zal De Slegte ook in Vlaanderen geregeld nieuwe boeken in zijn winkels aanbieden, bevestigt Kris Landuyt, zaakvoerder van De Slegte Wapper in Antwerpen, in De Morgen. "We wachten nog even af hoe de testen in Nederland aflopen, maar we hebben wel de intentie om hier hetzelfde te doen", zegt hij. "Een concrete datum is er wel nog niet."
In maart had De Slegte nochtans aangekondigd om enkel een aantal nieuwe titels te zullen verkopen via zijn website, en de ramsj en tweedehands voor te behouden voor de winkels. Maar De Slegte is kennelijk van mening veranderd. "Er zitten twee redeneringen achter dit experiment", zegt directeur Ron Mulders in Boekblad. "Mensen kunnen tegenwoordig overal boeken kopen, ook bij de supermarkt, en nieuwe boeken trekken toch mensen je winkel in." Hij zegt dat het experiment "voorspoedig" verloopt, maar dat ramsj en tweedehands de kern blijven. "Op plekken waar we minder tevreden zijn, zullen we ons aanbod wel versterken met nieuwe titels." Mulders meldt ook dat de restyling van de winkels voorlopig wordt stopgezet. Zie ook Literatuurlog, dat had opgemerkt dat in Nederland plots ook nieuwe boeken in De Slegte-vestigingen lagen.

Tags: Boekhandel
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-08-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening