Papierman(d) - aflevering 100

Geletterde links & kleinschaliger boekennieuws, in de vertrouwde rubriek die zowaar aan aflevering 100 is aanbeland. Overigens bestaat De papieren man himself vier jaar.

 

°°Wie beweerde alweer dat Haruki Murakami nooit voor het publiek optreedt? Onlangs maakte hij een guest-appearance in het Literaturhuset in Oslo: A different face of Haruki Murakami.

°°The Short Stories of Lou Beach: da's pas digitaal lezen: een website in de vorm van een boek, met verhalen van maximaal 420 karakters. (via The New Yorker).

°°Interview met David Sedaris door Sebastiaan Kort in NRC Boeken: 'Van jou maak ik een rotkonijn in mijn boek.'

°°De British Library verwerft brieven van Ted Hughes, zie BBC.

°°Een tentoonstelling in Morgan and Library Museum over Mark Twain en de Amerikaanse vooruitgangsgedachte: "Mark Twain: A Skeptic's Progress", vanaf 17 september, samenvallend met zijn 175ste geboortedag.

°°Ariel Dorfman schrijft een opiniestuk over de vastgeraakte Chileense mijnwerkers op CNN: Why trapped miners are unwilling to die in darkness.

°°Opgepast: kinderen snappen ironie vanaf hun vierde levensjaar.

°°Pierre Assouline over de nieuwe roman van Philippe Claudel, L'Enquête in La République des Livres.

°°WIkipedia est-il un auteur? Le Monde komt terug met interessante beschouwingen op het stormpje rondom Michel Houellebecq en zijn onvermeld laten van het gebruik van Wikipedia.

°°°De echtgenote van Patrick Modiano, Dominique Zehrfuss, maakt haar literaire debuut met Peau de caniche, het relaas van haar jeugd, zie de blog van Jérôme Garcin.

°°Bernhard Schlink over de collectieve schuld van de Duitsers, zie The Independent: 'Germany has yet to rid itself of its guilt over the Nazis.'

°°Een Google-doodle om de 120ste verjaardag van Agatha Christie te vieren, zie The Guardian.

°°De infodesk van de architectuurbibliotheek van de Technische Universiteit in Delft bestaat uit gerecycleerde boeken.

°°Een gesigneerd exemplaar van Salingers The Catcher in the Rye wordt geveild, maar kan dat wel? De LA Times zoekt helderheid.

°°Gesprek met Tom McCarthy, met C de meest onverwachte Booker Prizegenomineerde, in The Guardian.

°°Een blik in de bibliotheek van John Fowles.

°°Arie Storm in Het Parool over Tikkop van Adriaan van Dis. Zie ook dit interview in NRC: 'Ik ben een bang mens.'

°°Polemiek over de multiculturele samenleving tussen Anil Ramdas en Joost Zwagerman op de site van deBuren.

°°Noam Chomsky eist vrijlating voor veroordeelde negationist, meldt Knack.

°°Op 25 september wordt bij Demian te Antwerpen de uitgave Aardse Zekerheden, 15 liefdesgedichten van Simon Vinkenoog aan Edith Ringnalda voorgesteld. Het bibliofiele werk is verschenen bij Boekdruk.

°°Nieuwe uitgaven op komst bij uitgeverij Het Balanseer: Tekstbestanden van Sven Vitse en De Hunnen van C.C. Krijgelmans.

Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening