De Slegte zoekt vergeefs overnamekandidaat

Tweedehands- en ramsjboekhandelketen De Slegte heeft vergeefs gezocht naar een overnamekandidaat, zo blijkt uit berichtgeving in het Financieel Dagblad en Boekendingen. Die koper werd vooral gezocht als strategische partner om de internetverkoop aan te zwengelen en beter te structureren en om de concurrentie met Bol.com het hoofd te bieden. In die zin heeft De Slegte contacten gehad met boekhandelsketen Selexyz en boekenclub ECI, maar die gesprekken zijn op niets uitgedraaid. Andere bedrijven waren gevlast op de winkelpanden, steevast op toplocaties gelegen, maar hadden geen banden met het boekenvak. "Er was veel belangstelling, maar geen klik met een andere partij", verklaart adviseur Adse de Kock van fusiebemiddelaar Holland Corporate Finance, die handelde namens eigenaar Jan Bernard De Slegte.

De Slegte wil evenwel tot het uiterste gaan om als boekhandel overeind te blijven."Het is een honderd jaar oude onderneming met een eigen signatuur. Daar hecht de familie veel waarde aan", aldus de Kock. 

De Slegte heeft in het totaal 27 winkels in Nederland en België, 250 man personeel en meer dan 20 miljoen omzet. Dat De Slegte de toenemende concurrentie van het internet als hete adem in de nek voelt, is al langer bekend. In 2006 moesten ook al filialen worden gesloten, wegens niet rendabel. Twee jaar geleden werd een grondige restyling afgekondigd, maar na een proefproject in Den Haag is - behalve een logowissel - niet verder werk gemaakt van deze plannen. Zie ook de 'verwante berichten' hieronder.

Tags: Boekhandel
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-09-2010
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening