Ester Naomi Perquin nieuwe stadsdichteres van Rotterdam

Ester Naomi Perquin is aangeduid als nieuwe stadsdichter van Rotterdam voor de volgende twee jaar. Dit maakte de regionale publieke omroep RTV bekend. De Nederlandse Perquin (Utrecht, 1980) groeide op in Zierikzee en woont sinds enkele jaren in Rotterdam. Ze volgde de richting poëzie aan de schrijversvakschool Amsterdam en debuteerde in 2007 met de bundel Servetten halfstok. Voor die bundel werd haar de debuutprijs Het Liegend Konijn toegekend. In 2008 publiceerde ze Namens de ander, voor beide bundels samen ontving ze de Lucy B. en C.W. van der Hoogt-prijs 2009. Recent kwam ze nog in het nieuws toen ze tijdens haar medewerking aan het VPRO-project Een kamer in het Verleden per helikopter van het boothuis op het Lauwersmeer moest worden ontzet. Ze volgt in Rotterdam Jana Beranová op; een overzicht van haar stadsdichtersschap is hier te vinden. Rotterdam heeft sinds 2007 een stadsdichter; het collectief De Woorddansers kreeg als eerste die eer toebedeeld. De bibliotheek Rotterdam coördineert het stadsdichterschap. (foto Maartje van Eck)

Tags: Poëzie
Geplaatst door Johan Eeckhout op 14-01-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening