Brits dorp protesteert door leeghalen van bibliotheek

Een bibliotheek compleet leeghalen om ze te redden? Dat was het lumineuze plan van de pleitbezorgers van de openbare bibliotheek in het Britse dorpje Stony Stratford. In protest tegen de plannen van de gemeenteraad, die de plaatselijke bibliotheek wil sluiten, besloot men een oproep te lanceren aan alle gebruikers om een hele week lang het maximum aantal boeken te ontlenen. Via Facebook en mail sloeg die razendsnel aan. Uiteindelijk raakten alle 16.000 boeken van de bibliotheek in het dorpje in de regio Buckinghamshire uitgeleend.

Emily Malleson van de Friends of Stony Stratford Library (FOSSL) toonde zich verbluft hoe groot de solidariteit bleek te zijn. A rato van 378 stuks per uur verdwenen de boeken, cd's en dvd's van de planken en naar de ontleners, om zo aan te tonen hoe belangrijk een bibliotheek wel kan zijn. "Het toont aan hoe je samen een vuist kunt maken", aldus Malleson. Op 22 februari weten we of de gemeenteraad oren heeft naar het ongewone protest en de besparingen terugschroeft.

Tags: Bibliotheken, Polemiek
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-01-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening