Saint-Amour speelt in op Italiaanse schrijvershausse

Kunstencentrum Behoud de Begeerte heeft de programma's rond van de beide Saint-Amourtournees in Nederland en Vlaanderen, waarin zoals steeds de liefde in alle toonaarden wordt bezongen.

De Vlaamse tournee, van 12 tot 24 februari en intussen toe aan de achttiende editie, vaart onder Italiaanse vlag en stuurt de Nederlandse dichter-classicus en Italië-verknochte Ilja Leonard Pfeijffer, rocker Mauro Pawlowski, het muziekensemble Graindelavoix en muziektheater Transparant de podia op. Telkenmale zijn ook de jonge Italiaanse auteurs Caterina Bonvicini en Francesco Pacifico van de partij. En Behoud de Begeerte wist ook het grootste Italiaanse literaire exportproduct van de laatste jaren Paolo Giordano (foto) te strikken. De auteur van De eenzaamheid van de priemgetallen draaft net als de al even succesrijke Sandro Veronesi en Stefano Benni op in het variabele gedeelte en haakt ergens halverwege aan.

De Nederlandse tournee, van 8 tot 20 februari, wordt gedragen door Rodaan Al Galidi, Peter Buwalda, Remco Campert, Sanneke van Hassel en Kees van Kooten. Connie Palmen, P.F. Thomése en de Vlaamse dichter-performer Stijn Vranken maken een gedeelte van de tournee mee. Piet Piryns staat in voor de presentatie. Voor muzikaal vertier zorgen de kwartetten van Blindman en Admiral Freebee. Ook Dez Mona pikt voor twee optredens aan. Voor Remco Campert, door de programmator met zijn ruim zestigjarige loopbaan als minnaar en schrijver met het epitheton ervaringsdeskundige bedacht, wordt het de laatste keer dat hij aan dit gebeuren deelneemt. 

Tags: Literaire evenementen, Italiaanse literatuur, Nederlandse literatuur, Poëzie
Geplaatst door Johan Eeckhout op 20-01-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening