K. Michel krijgt Awater Poëzieprijs

De Awater Poëzieprijs, georganiseerd door het gelijknamige tijdschrift, is toegekend aan K. Michel voor zijn bundel Bij eb is je eiland  groter (uitgeverij Augustus, 2010). De prijs wordt vastgesteld op basis van de poëziejaarlijstjes van bijna dertig gezaghebbende Nederlandse en Vlaamse beroepslezers. Aan de prijs droegen recensenten bij van onder meer Awater, NRC Handels­blad, De Morgen, De Groene Amsterdammer, Trouw, De Reactor, de Volkskrant, Vrij Nederland, Knack, Poëzierapport en Het Parool.

Vorig jaar werd de Awater Poëzieprijs voor de tweede maal toegekend, aan Arjen Duinker. Eerder ontving Tonnus Oosterhoff de prijs. Hij is ingesteld om de aandacht te vestigen op een dichtbundel van uitzonder­lijke kwaliteit en om aandacht te vragen voor de Nederlandstalige poëzie in het algemeen. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 500 euro. Behalve Michel werden ook veel genoemd de bundels van Mark Boog (Er moet sprake zijn van een misverstand), Pieter Boskma (Doodsbloei), Henk van der Waal (Zelf worden) en H.H. ter Balkt (Onder de bladerkronen).

Het tijdschrift Awater is een uitgave van de Poëzieclub, opgericht door Gerrit Komrij, de eerste Dichter des Vaderlands.

Tags: Literaire prijzen, Poëzie
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-01-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening