Papierman(d) - aflevering 110

Literair restnieuws uit de voorbije week en een portie links:

°°De Franse schrijver Jean Dutourd is op 91-jarige leeftijd overleden, hij was lid van de Académie française, zie Le Figaro.

°°Brieven van John Lennon worden gebundeld en verschijnen in oktober 2012, aldus The Guardian.

°°De toekomst van het uitgeven, aflevering 235, in The Wall Street Journal.

°°De shortlist voor de T.S. Eliotprize, de belangrijkste poëzieprijs van het Verenigd Koninkrijk, is bekendgemaakt, zie BBC News. Met onder meer Simon Armitage en twee Nobelprijswinnaars Seamus Heaney en Derek Walcott.

°°Christiaan Weijts windt zich op over een schrijvende poetsvrouw in zijn column in De Groene Amsterdammer: Oertruttig voyeurisme.

°°Tom Lanoye stelde La langue de ma mère voor in Flagey, de Franse vertaling van Sprakeloos, zie Vandaag.be en het verslag bij Knack.

°°Kunstenaars, schrijvers en muzikanten verenigen zich vanavond in de Brusselse KVS "tegen de splitsingsdrang" en "bekrompen nationalisme", en het immobilisme in de Wetstraat. Met onder meer Dimitri Verhulst, Bernard Dewulf, Pierre Mertens, een videoboodschap van Tom Lanoye, enz.

°°De ‘Marsh Award for Children's Literature in Translation' is gisterenavond toegekend aan Letters to Anyone and Everyone, de Engelse vertaling van Brieven aan niemand anders van Toon Tellegen.

°°Why literary archives are like monkfish, zie The Guardian.

°°De Amazon-alphabet, from A to Zane, bij The Millions.

°°Een column van Arjen Fortuin: Literaire kritiek tussen Facebook en bushokje, op NRC Boeken.

°°Ernest van der Kwast kan ook ernstig zijn en maakt zich ongerust over de verdwijning van de openbare bibliotheek: Spaar de bibliotheek van de mensen.

(illustratie Will Ashford)

Tags: Poëzie, Literaire prijzen, Engelse literatuur, Digitalisering, Polemiek, Uitgeverijen, papierman(d)
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-01-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening