Literaire Lente promoot 30 nieuwe voorjaarsboeken

Boek.be heeft de romans bekendgemaakt die tijdens de Literaire Lente van 1 tot 30 april extra onder de aandacht worden gebracht. Uitgeverij en boekhandel selecteerden 30 titels die tijdens de actie volop worden gepromoot en dat zijn er een pak meer dan vorig jaar. Op de lijst o.a. werk van grote buitenlandse auteurs als Sandor Veronesi, Patrick Modiano, Haruki Murakami, Emmanuel Carrère en Siegfried Lenz. Ook Haantjes van Kluun en Zomerhuis met zwembad  van Herman Koch zullen kunnen genieten  van extra promotie, naast Duel van Joost Zwagerman (het Nederlandse boekenweekgeschenk uit 2010), Het leven gaat verder van de 101-jarige Hans Keilson én de al een tijdje aangekondigde nieuwe roman van Jeroen Brouwers Bittere Bloemen.
Van Vlaamse zijde figureert nieuw werk van Kristien Hemmerechts, David Nolens, Chika Unigwe en Johan De Boose op de lijst. Ook het debuut van Annelies Beck Over het kanaal en Machteloos, de eersteling van Steven Crombez, krijgen samen met Helena, de eerste roman voor volwassenen van Geert De Kockere een promotioneel duwtje. Later wordt bekendgemaakt welke auteurs her en der optreden.

Een aantal van de 30 Literaire Lenteboeken werd bekroond: de Fransman Gilles Leroy ontving de prestigieuze Prix Goncourt voor Alabama Song, de Brit Howard Jacobson won in 2010 met De kwestie Finkler de vermaarde Man Booker Prize en de Canadees Lawrence Hill kreeg de Commonwealth Writers' Prize for Best Book voor Het negerboek.

Verder is er ook werk van Mirko Bonné, Francesco Pacifico, Rafik Schami. Uit de VS is er werk van Chris Adrian, Joshua Ferris, Margaux Fragoso en Yiyun Li. 
Tot in 2009 startte de Literaire Lente met het festival Zogezegd in Gent, dat literaire evenement sneuvelde in 2010 echter na het afhaken van enkele sponsors. Deze editie van de Literaire Lente wordt opnieuw door De Standaard, Boek.be en Radio 1 gesponsord.

Tags: Literaire evenementen, Wereldliteratuur, Nederlandse literatuur, Franse literatuur
Geplaatst door Johan Eeckhout op 10-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening