Nieuwe uitgeverij Lido mikt op hoogwaardige non-fictie

Vlaanderen is opnieuw een uitgeverij rijker, die uitdrukkelijk mikt op een exclusiever segment. WPG Uitgevers België en De Bezige Bij hebben het initiatief genomen tot de oprichting van het in Antwerpen gevestigde Lido. De nieuwe uitgeverij richt zich op geschiedenis, cultuur, fotografie, reizen, mode en lifestyle – een uitgeverij van kwalitatief hoogwaardige non fictie-boeken. Daarbij gaat de "dwingende kracht van sterk beeld hand in hand gaat met sfeervolle, uitstekend geschreven tekst", aldus de aankondiging. Het fonds van Lido lijkt af te stevenen   op een kruising van Hollands Diep en Taschen, met ook "boeken die de geschiedenis, de grandeur en de pracht van exclusieve plaatsen in beeld brengen." Aangekondigd worden titels als de Côte d'Azur, de Avenue Louise in Brussel en Knokke De Luxe. Maar ook "tailor-made lifestyle" met titels als 'Dolce Paola', 'Marilyn' en 'Dirk Bikkembergs' en boeken over "onze Belgische Olympiërs", de eerste Sabenapiloten en de flandriens van de Ronde van Vlaanderen zitten in the pipeline. Christophe Ruys wordt de uitgever van Lido. Hij komt van Ludion, dat als zelfstandig kunstfonds blijft bestaan. Lido zal worden geleid door Robbert Ammerlaan (directeur-uitgever van De Bezige Bij) en Johan de Koning (directeur-uitgever van WPG Uitgevers België). De eerste titels van Lido zullen vanaf eind maart verschijnen. Tot de auteurs behoren: Hugo Camps, Saskia de Coster, Yves Desmet, Annelies Verbeke, Oscar van den Boogaard, Mario Danneels en vele anderen.

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening