A.L. Snijders treedt op tussen metal en brullende motoren

Schrijvers worden tegenwoordig in de gekste biotopen opgevoerd. Zo blijkt maar weer uit het verzoek dat de Nederlandse Zeer Korte Verhalenschrijver en Constantijn Huygensprijswinnaar A.L. Snijders in de bus kreeg. Het motorcross- en metalfestival de Zwarte Cross, dat elk jaar bijna 150.000 bezoekers lokt, vroeg aan Snijders of hij deze zomer tussen al die decibels wilde komen voordragen, zo meldt NRC. A.L. Snijders wist eerst niet goed raad met de bede: "Zal ik wel boven al dat motorgedruis uitkomen?" Maar toen zijn uitgever Paul Abels hem influisterde om er geen "duffe voorleessessie" van te maken, maar een soort theatrale act, hapte hij toch toe. Zijn uitgever is dolenthousiast: "A.L. Snijders spreekt behalve VPRO-mensen dus ook een boerenpubliek aan."
Vervolgens werd theatermaakster Threes Anna onder de arm genomen. Zij maakte een trap op wielen. Daarmee zal Snijders - zonder al te halsbrekende toeren - over het festivalterrein tuffen en enkele van zijn zkv's (zeer korte verhalen) ten beste geven. Aan de trap worden ook enkele "tuba's en kettingzagen" bevestigd. Vorig jaar maakte Herman Brusselmans al zijn opwachting op De Zwarte Cross.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening