'Beste tijdschriftartikels' voorgesteld en gedrukt op Mind the Book

Op zondag 6 maart wordt op het literaire festival Mind the Book 'Het beste uit de tijdschriften 2011' bekendgemaakt. Deze prijs bekroont de beste artikelen die in 2010 zijn verschenen in de tijdschriften aangesloten bij de vereniging van de Culturele en Literaire Tijdschriften uit Vlaanderen (CeLT). Het is de derde keer dat dit wordt georganiseerd. De redacties van deze tijdschriften mochten zelf de volgens hen drie beste artikels van hun afgelopen jaargang voordragen. De jury, met Karl Van den Broeck (voorzitter), Werner Trio, Frank Hellemans en Annelies Beck, zal de drie beste artikelen dan onthullen. Ze zullen meteen op het festival in een papieren bloemlezing worden gedrukt op de Espresso Book Machine.

Naast een bekroning door de jury hangt aan Het beste uit de tijdschriften 2011 ook een publieksprijs vast. Tot 31 maart kan je een winnaar kiezen uit de bonte lijst van 25 artikelen, die door de respectieve redacties van het tijdschrift waarin het aanvankelijk werd gepubliceerd werden voorgedragen. De essayistiek is bijzonder verscheiden en behandelt onderwerpen als 'jazz als politiek wapen' of het Musée de la Vie wallonne.

Tags: Literaire prijzen, Literaire evenementen, Literaire tijdschriften
Geplaatst door Hans Cottyn op 17-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening