Geboortehuis Paul Verlaine in Metz te koop

Het appartement in Metz waar de Franse dichter Paul Verlaine werd geboren staat te koop. De schrijversvereniging Les Amis de Verlaine lanceert een 'dringende internationale oproep' om op korte termijn 300.000 euro in te zamelen om het aan te kopen en te restaureren.

In het appartement in de Oost-Franse stad werd Verlaine op 30 maart 1844 geboren. Het werd toen gehuurd door de vader van Verlaine die in Metz als kapitein van het Franse leger was gekazerneerd. De 'vrienden van Verlaine' willen van het appartement in de Rue Haute-Pierre nummer 2 een museum over de schrijver van Romances sans paroles en van de dichtkunst in het algemeen maken. 

Paul Verlaine verhuisde na zijn kindertijd naar Parijs, waar hij als getrouwde man een stormachtige relatie had met de jonge dichter Arthur Rimbaud. In 1873 probeerde Verlaine Rimbaud te vermoorden, waarna hij enkele jaren in de gevangenis zat. Verlaine stierf in 1896 in de meest deplorabele omstandigheden na een leven vol alcoholmisbruik. Zijn muzikale, romantische poëzie was van grote invloed.

Tags: Poëzie, Franse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 16-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening