Bookerjury krijgt e-readers ‘om het werk makkelijker te maken'

Is het tijdperk van met kisten vol boeken overstelpte juryleden definitief voorbij? Zo lijkt het er wel op, nu de organisatie van de Britse Booker Prize aan al zijn juryleden en e-reader heeft bezorgd om het werk te vergemakkelijken. De Booker Prize-bobo's moeten normaal zowat 140 boeken verstouwen, maar nu krijgen ze het aanbod om die ook gewoon digitaal aangeleverd te krijgen. Jurylid Susan Hill liet op Twitter weten dat ze een e-reader had gekregen "zodat de organisatie ons geen tonnen boeken moet opsturen." Uitgevers kregen alvast de vraag om hun boeken zowel digitaal als in fysieke vorm in te sturen. "De technologie is er nu eenmaal, dus we moeten de juryleden de keuze laten", aldus de organisatie tegenover de BBC. "Maar wie aan papieren boeken de voorkeur geeft, krijgt die natuurlijk." De Booker Prize maakt zijn longlist bekend in juli, de winnaar wordt in oktober onthuld. Vorig jaar ging de Booker Prize naar Howard Jacobson voor zijn komische roman The Finkler Question.

 

Tags: Literaire prijzen
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening