Chef Standaard der Letteren Eva Berghmans verkast naar De Bezige Bij Antwerpen

Eva Berghmans wordt vanaf 1 april 2011 acquirerend redacteur voor De Bezige Bij Antwerpen, zo meldt de uitgeverij in een persbericht. Berghmans is tot op heden de chef van de Standaard der Letteren, de boekenbijlage van de krant De Standaard. Eva Berghmans (1975) studeerde Germaanse talen aan de K.U. Leuven en Media- en informatiekunde.

Berghmans is al enkele jaren lid van de jury van de BNG Literatuurprijs en zetelde voorheen onder meer in de jury van de Gouden Uil Literatuurprijs. Ze was ook redactielid van het literaire tijdschrift De Brakke Hond. De Bezige Bij Antwerpen is de naam van wat voorheen Meulenhoff/Manteau was. De Bezige Bij Antwerpen maakt deel uit van WPG Uitgevers België. Aan het hoofd staan Robbert Ammerlaan, Harold Polis en Johan De Koning. Wie Berghmans zal opvolgen aan het hoofd van de boekenbijlage is nog niet bekend.

Tags: Uitgeverijen
Geplaatst door Hans Cottyn op 02-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening