Arnon Grunberg viert veertigste verjaardag aan de voet van de Andes

Arnon Grunberg weet met zijn feestjes te verrassen. Voor zijn veertigste verjaardag vandaag heeft hij zijn "honderd beste vrienden" uitgenodigd in de Argentijnse stad Salta, aan de voet van het Andesgebergte. De schrijver neemt de verblijfkosten van de invités voor zijn rekening. Die moeten in ruil wel de reis betalen, al zal dat in het geval van de geïnviteerde journalisten wel in onkosten worden gebracht. Humo-journalist Mark Schaevers neemt de taak van 'master of ceremony' voor zijn rekening.

Voor zijn vijfendertigste verjaardag organiseerde Grunberg een party in Dublin. Toen betaalde hij de reis en moesten de gasten de hotelkosten voor eigen rekening nemen. Voor zijn vijftigste verjaardag denkt Grunberg eraan om zijn intimi in de Namibische woestijn te convoceren. Op zijn blog kondigt de auteur aan dat er vanavond óók zal worden gepingpongd en foosball (tafelvoetbal) worden gespeeld.

Salta, bijgenaamd 'De Schone', is de zesde grootste stad van Argentinië. Met zijn goed bewaarde koloniale architectuur, de ligging aan de voet van de bergen en de uitgebreide wijncultuur is de plaats voor veel Argentijnen een toeristische trekpleister. Grunberg arriveerde er voor het eerst in 2007. "Vergeleken met de Gran Chaco, bijgenaamd de Groene Hel, waar we een week verbleven, was Salta een waar paradijs. Dat is waarom ik besloten heb mijn 40ste verjaardag te vieren in Salta." Zie De Standaard en Knack.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 22-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening