'Citybooks' van deBuren krijgen forse Europese subsidie

Het cultuurprogramma van de Europese Commissie heeft een grote subsidie van 200.000 euro toegekend aan het Vlaams-Nederlands Huis deBuren voor het project citybooks. Citybooks is de opvolger van de Radioboeken. Schrijvers, fotografen en videasten worden gevraagd om van een bijzondere Europese stad, een portret te maken. Verhalen, foto's en video's vinden elkaar in een multimediale en meertalige website

Onder meer Abdelkader Benali, Bernard Dewulf, Milena Michiko Flašar, Stefan Hertmans, Simone Lenaerts, Frank Westerman en Joost Zwagerman schrijven citybooks, over "interessante, maar niet evidente steden" (Oostende, Grahamstown en Utrecht...). In elke stad gaan een fotograaf, een videast en vijf Vlaamse, Nederlandse en lokale auteurs in residentie. De fotograaf maakt vierentwintig foto's, de videast maakt vierentwintig video's (City One Minutes) en de auteurs schrijven een verhaal of een reeks gedichten waarin de stad centraal staat. (Foto: Sophie Smith)

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Hans Cottyn op 23-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening