Teksten van Hans van Mierlo gebundeld in meerdelige uitgave

De politieke en literaire nalatenschap van Hans van Mierlo zal worden gebundeld in verschillende boeken, zo meldt Robbert Ammerlaan van De Bezige Bij. In overleg met de erven is een uitgeefplan vastgesteld waarbij de eerste twee titels in 2011 zullen verschijnen. De vorig jaar overleden H.A.F.M.O. van Mierlo (1931), die onder meer oprichter en politiek leider van D'66 was, minister, vice-premier en minister van Staat, liet een omvangrijk archief na dat de basis voor deze uitgaven vormt.

Op 11 maart, Van Mierlo's sterfdag, verschijnt Het kind en ik - de eerste hoofdstukken van Van Mierlo's onvoltooid gebleven memoires. In het manuscript, dat ongeveer 80 bladzijden omvat, beschrijft de auteur zijn kinderjaren en het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Connie Palmen, de derde vrouw van Van Mierlo, schrijft een inleiding bij het boek. Eind augustus, rond de 80ste geboortedag, verschijnt dan Een krankzinnig avontuur, waarin het politieke en culturele gedachtegoed van Van Mierlo is bijeengebracht: een bundeling van redevoeringen, essays, artikelen en inleidingen. In een later stadium volgen nog enkele uitgaven, waaronder een gesprekkenboek. Er wordt ook gedacht aan een biografie.

Eerder al raakte bekend dat Connie Palmen aan een boek werkt over Van Mierlo. Dat boek moet verschijnen op 11 november 2011, precies twee jaar nadat Palmen en Van Mierlo in Amsterdam in het huwelijk traden. Zie ons vorig bericht.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 24-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening