Max Pam maakt comeback als criticus bij HP/De Tijd

De Nederlandse essayist en schrijver Max Pam keert terug als literair criticus bij het Nederlandse blad HP/ De Tijd. Pam gaf er in maart 2009 de brui aan bij het opinieweekblad, nadat hij bonje had gekregen met de toenmalige hoofdredacteur Jan Dijkgraaf. De laatste jaren was HP/De Tijd ook in nogal rechts vaarwater beland.

Frank Poorthuis, die vorige maand is benoemd tot hoofdredacteur, wil Pam graag weer in zijn rangen opnemen. "We willen een nieuwe start maken. Ik vind Max Pam een van de beste literair recensenten van Nederland. En ik ben blij dat hij voor ons wil werken", zo meldt Villamedia.

Poorthuis stuurt er op aan het niveau van HP/ De Tijd weer op te krikken. Het moet weer een blad voor "de intelligente lezer" worden. Meer ruimte maken voor literatuur hoort daarbij. Pam start eind maart, begin april. Max Pam was sinds 1972 werkzaam voor HP/De Tijd en er bijna twaalf jaar actief als veelgelezen en vaak cassant literair criticus, tot de breuk in maart 2009. Hij reikte ook elk jaar de Max Pam Award uit voor het beste literaire boek.

Tags: Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 26-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening