Boekenclub ECI sluit alle winkels in Nederland

Boekenclub ECI overweegt om alle achttien winkels in Nederland te verkopen en zoniet deze te sluiten, zo meldt NOS.nl. In een brief aan het personeel staat dat uiterlijk 1 juli alle winkels zullen dichtgaan. "Door de groei op het internet staat de fysieke markt enorm onder de druk", zegt directeur Hubert de Koning. "Dat betekent dat het huidige winkelconcept niet meer past in de nieuwe strategie. Onze toekomst ligt online en de focus is op nieuwe ontwikkelingen zoals e-books en mobiele applicaties." In totaal zouden mogelijk 110 medewerkers hun baan verliezen. Aan Boekblad zegt De Koning dat er nog gezocht wordt naar overnemers voor de winkels in zijn geheel of apart. Met de vakbonden wordt onderhandeld over een sociaal plan. De ECI-winkels in België blijven vooralsnog open.

Tags: Boekhandel
Geplaatst door Hans Cottyn op 03-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening