Klopjacht op auteur Obama-roman leidt naar Mark Salter

De anonimiteit van de veelbesproken Obama-roman O. A Presidential Novel is stilaan aan diggelen geslagen. In de VS is immers een ware klopjacht aan de gang naar de identiteit van de auteur, die door zijn insiderkennis enkel uit kringen dicht bij de president kan komen. Maar nu lijken de Washington-watchers het zeker te weten: O: a presidential novel, dat zich afspeelt tijdens de presidentsverkiezingen in 2012, is uit de pen gevloeid van Mark Salter (zie The Huffington Post). Salter was de vroegere medewerker en speechleverancier van John McCain, die als Republikeinse tegenkandidaat van Obama fungeerde bij de jongste presidentsverkiezingen. Salter heeft al een batterij politieke boeken op zijn palmares, ook al bij Simon & Schuster, dat de Obama-roman in zijn fonds uitgeeft. Bovendien verwijzen bepaalde anekdotes bij de poulains van McCain naar ghostwriter Salter. Salter zelf doet er wijselijk het zwijgen toe. Misschien ook omdat de roman in de pers geen al te warm onthaal kreeg. The Los Angeles Times gewaagde zelfs van een "ontmoedigend en irritant" boek. De roman verschijnt in het Nederlands bij Luitingh/Sijthoff (zie de 'verwante berichten')(foto: Mark Salter met JohnMcCain)

Tags: Amerikaanse literatuur, Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 03-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening