Onbekende verhalen Dashiell Hammett opgedoken

Vijftien onbekende korte verhalen van de Amerikaanse schrijver Dashiell Hammett (1894-1961) zijn opgedoken in de literaire nalatenschap die bewaard wordt in het Harry Ransom Center van de University of Texas, zo meldt onder meer The Guardian. Hammetts verhalen zijn ontdekt door Andrew Gulli van het tijdschrift The Strand, dat zich toelegt op misdaadverhalen. Het tijdschrift publiceerde recent ook al onbekend werk van onder meer Graham Greene, Mark Twain en Agatha Christie.

Hammett was de schepper van detective Sam Spade, de held van dé klassieker in het hardboiled genre, The Maltese Falcon. Hammett schreef daarnaast onder meer  romans als Red Harvest en The Thin Man, en tientallen korte verhalen. Veel van zijn werk werd verfilmd, The Maltese Falcon met Humphrey Bogart in de hoofdrol. Hammett haalde een groot deel van zijn inspiratie uit de tijd dat hij zelf als privédetective werkte voor het bekende bureau Pinkerton. Na 1934 werd hij lid van de communistische partij in Amerika en stopte hij met romans schrijven. Het is niet duidelijk wanneer hij deze voorheen onbekende verhalen heeft geschreven.

Tags: Amerikaanse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 07-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening