Taschen opent een winkel in Amsterdam

Taschen, de Duitse uitgeverij van kunst- en lifestyleboeken, gaat een winkel openen in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. De vastgoedbelegger Ronny Rosenbaum liet dat weten op de site Quote.nl. "Met zijn RJB Group heeft hij zeer recent een huurovereenkomst afgesloten met de beroemde uitgever en luxe boekhandelketen Taschen," zo luidt het.

Taschen opende eerder al hippe en exclusieve boekenwinkels in onder meer Brussel, Berlijn, Miami, Keulen, Kopenhagen, Hamburg, Hollywood, London, New York en Parijs. Ze worden steevast ontworpen door vermaarde designers. De uitgeverij, opgericht door Benedikt Taschen, is bekend voor zijn goedkope kunstboeken, maar ook van exclusievere uitgaven op groot formaat of luxueuze edities, zoals bijvoorbeeld over Mohammed Ali, Helmut Newton of Noboyushi Araki. Zie Boekendingen. (Foto: De Taschenwinkel in Londen, een ontwerp van Philippe Starck.)

Tags: Boekhandel
Geplaatst door Hans Cottyn op 09-02-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening