Bart Moeyaert genomineerd voor Hans Christian Andersen Award

De Vlaamse afdeling van de International Board on Books for Young People (IBBY) nomineert Bart Moeyaert als Belgische auteur voor de Hans Christian Andersen Award 2012. De Franstalige IBBY-afdeling afdeling nomineert Louis Joos als Belgische illustrator. De Andersen Award is een oeuvreprijs en naast de Astrid Lindgren Memorial Award een van belangrijkste prijzen in de kinder- en jeugdliteratuur.

De uitreiking van de Hans Christian Andersen Award vindt plaats op het tweejaarlijkse IBBY-congres dat in augustus 2012 plaatsvindt in Londen. De winnaars worden al eerder bekend gemaakt, tijdens de Kinderboekenbeurs in Bologna in april 2012. Bij de vorige editie, in 2010, moest de Vlaamse illustrator Carll Cneut nipt de duimen leggen voor de Duitse illustratrice Jutta Bauer.

Bart Moeyaert (1964) debuteerde in 1983 met Duet met valse noten en schreef sindsdien onder meer romans, verhalen, gedichten en toneelteksten. In 2006 en 2007 was hij stadsdichter van Antwerpen. Het is de vierde keer dat Bart Moeyaert voor de Hans Christian Andersen Award wordt genomineerd. In 2002 eindigde hij bij de laatste drie.

Tags: Literaire prijzen, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 01-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening