Eén miljoen boeken weggegeven tijdens Britse 'World Book Night'

In Groot-Brittannië worden komende zaterdag tijdens World Book Night een miljoen boeken weggegeven. Een professionele jury koos de voorbije maanden 25 boeken uit, met daarbij onder andere Cloud Atlas van David Mitchell, All Quiet at the Western Front van E.M. Remarque, Life of Pi van Yann Martel en One Day van David Nicholls.

Twintigduizend lezers die zich hebben geregistreerd, mogen zaterdag 48 exemplaren van een titel uitdelen aan vrienden en kennissen. Maar ook de "moeilijk bereikbare plekken", zoals gevangenissen en ziekenhuizen, zullen een gulle boekenschenker over de vloer krijgen.
Vrijdag wordt de actie op gang getrokken met een voorleesactie op Trafalger Square. Onder meer John le Carré, Philip Pullman en Nick Cave zullen voor een publiek van 10.000 Britten het woord nemen. De organisatoren willen met hun actie meer mensen aanzetten tot lezen. Ze kregen daarvoor de steun van alle belangrijke spelers van het boekenvak, uitgevers, boekhandelaren en bibliotheken. Het initiatief doet denken aan de actie 'Nederland Leest', waarbij elk jaar een klassieker uit de Nederlandse literatuur massaal en gratis wordt verspreid. Op zijn beurt is dit dan weer geënt op de Amerikaanse leesbevorderingsactie 'One City One Book'.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Hans Cottyn op 01-03-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening